Het programma van de laatste tijd:

Elk jaar gaan Peter en Gerda Berk in november naar Gambia.

In november 2019 zijn Bart en Cocky van der Wekken mee geweest naar Gambia. Er zijn vooraf 6 dozen met kleding en school rugzakjes, voor de sponsorkinderen, per container naar Gambia gestuurd, deze zijn tijdens hun verblijf uitgedeeld. Maar waar ze het meest over verbaasd waren, de totale verschillen tussen Nederland en Gambia. Zo strak als Nederland in elkaar zit met allerlei regeltjes en wetjes zo los is alles in Gambia. Een heerlijke verademing en toch intensief bezig geweest, o.a. bij de dovenschool waar er een goed gesprek was met de oordokter die hoortoestellen afstelt voor zeer slecht horende kinderen, hij vroeg ons om meer gebruikte toestellen zodat hij meer mensen blij kan maken met een redelijk tot goed gehoor.

Wat doet u met uw oude en (voor u) ongebruikte gehoortoestellen??

Geef deze een 2e kans en een nieuwe ronde bij de oordokter in Gambia !!

In november 2018 gingen ook de bestuursleden Jolanda en Triest de Jonge mee.  Ze bezochten de kinderen op school en thuis en betaalden het schoolgeld van de gesponsorde kinderen.
Dat doen ze op de scholen zelf, zodat ze weten dat het geld goed terecht komt. Via de stichting gaan er structureel circa 30 kinderen naar school.
Verder wordt ieder jaar de “st John” dovenschool bezocht waar we, voor de praktische lessen, examen materialen inkopen zodat, na een geslaagd examen, de jongeren zelfstandig in eigen onderhoud kunnen voorzien.

De stichting Alle Kinderen op School verzorgt op verzoek een les op basisscholen over hoe kinderen naar school gaan in Gambia en het werk van onze stichting.

Inkomsten van de stichting:

• verkoop van zelfgemaakte jam die we krijgen van een van de donateurs. Te bestellen via gerdaberk@zeelandnet.nl
  • Vele scholen hebben al sponsoracties opgezet en zullen dat ook in het komende jaar doen.
  • Scholieren die als maatschappelijke stage acties opzetten voor de Stichting.
  • Regelmatig wordt er in kerken in de omgeving via de diaconie gecollecteerd voor de stichting.
  • We zijn erg blij met een grote trouwe groep donateurs, die jaarlijks      € 120 doneren, dat zijn de schoolkosten van een kind in Gambia.