Werkbezoek najaar 2023

Reisverslag overgenomen uit ‘Op ’t Kerkepad januari 2024’.

Verslag bezoek aan Gambia 2023

Beste gemeente,

Wat een cultuurshock, wat een armoede.

Tijdens onze reis naar Gambia hebben we mogen ervaren hoe de situatie in Gambia is en welk werk de stichting “Alle kinderen naar school” daar doet. We mochten mee met het bezoeken van gesponsorde kinderen op school om daarna bij de gezinnen thuis een voedsel pakket af te geven. Ook werd daarbij lesmateriaal, als schriften, pennen, etc., uitgedeeld.

Voor examens op de dovenschool hebben we inkopen gedaan, zodat de kinderen examen kunnen doen. Samen met Gerda, een lerares en leraar zijn er op de markt naaimaterialen gekocht. Voor het vak ART zijn batikstoffen en kleurstoffen gekocht. De mannen gingen met 2 leraren van hout- en metaalbewerking naar de Gambiaanse (Gamma) en hebben hout, metaal, verf en gereedschappen gekocht.

Zo gingen we de meeste dagen op pad, wat soms wel uren rijden op wegen en hobbelige zandpaden betekende. Daar hebben ze geen gewone wegen, alles loopt op de weg van loslopende ossen, geiten, kippen en karretjes met ezels ervoor. Ook tuk-tuk’s zijn er aanwezig.

We hebben mogen zien dat door de stichting met veel inzet en liefde, veel goed werk wordt gedaan. We willen Gerda en Peter hartelijk bedanken dat we de kans hebben gehad om met hun mee te gaan. Met elkaar hebben we het als een fijne, dankbare en bovenal als Gezegende tijd mogen ervaren.

Dank jullie wel.

Nelleke en Jan